STAKLENE OGRADE

Postupnim nestankom nepotrebnih hodnika i skrivenih stepeništa, dolazi jedna nova dimenzija u dizajnu interijera i eksterijera gdje stepeništa postaju atraktivan detalj koji se stapa s modernističkim uređenjem okoline. Najčešće se kombinira dobri stari i provjereni spoj metala i stakla, odnosno aluminija i stakla gdje refleksija stakla i visokopoliranog aluminija jednostavno zapanjuje svakoga. Kao nastavak ove interesantne ideje dolaze ograde koje se sastoje od stakla, diskretno pričvršćenih aluminijskim nosačima, čime se dobija utisak da staklo stoji u zraku. Cjelokupan utisak je malo nepovjerljiv, ali detaljni proračuni i ispitivanja, uz najnoviju tehnologiju proizvodnje i ugradnje omogućavaju upravo to, uz zadovoljenje svih standarda sigurnosti.

Staklene ograde prate trend moderne arhitekture koja teži jednostavnom obliku i formi. U prošlosti su se ograde koristile za potpunu izolaciju od drugih i svojom masivnošću su štitile od neželjenih pogleda. Zbog upotrebe sigurnosnog stakla, strukturalne staklene ograde pružaju istovremeno sigurnost, ali i otvorenost suvremenog čovjeka prema okolini i svijetu. U kombinaciji sa aluminijskim profilima ovakve ograde zadovoljavaju sve estetske i arhitektonske standarde.

Vrste stakla: laminirano, kaljeno, izo

Današnji trendovi diktiraju jednostavnu formu, staklene ograde se fiksiraju za podlogu na donjoj strani, uz pomoć nosača. Nosač stakla ne zahtjeva poseban režim održavanja, gdje je glavna noseća konstrukcija prekrivena od aluminijskog profila u visokom sjaju.

Način montaže

  • Pozicioniranje i fiksiranje nosača stakla
  • Dodavanje bočne strane nosača
  • Ubacivanje i fiksiranje stakla
  • Postavljanje pokrivnog profila preko nosača

INFORMATIVNA PONUDA